Over ons

Ramp
Op 26 december 2003 werd Bam in Iran getroffen door een hevige aardbeving. Door deze aardbeving, met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter, werd circa 70% van het moderne gedeelte van de stad Bam verwoest en verloren circa 43.000 mensen het leven.

Collega
Bij medewerkers van Intronics B.V. kreeg deze gebeurtenis een extra trieste dimensie, één van de collegae is namelijk afkomstig uit Iran. Deze collega, de heer Mohammad Ali verloor een groot aantal vrienden en bekenden als gevolg van deze ramp. Ali voelde zich machteloos. Hij wilde dolgraag iets voor zijn landgenoten betekenen maar zijn mogelijkheden waren beperkt.
Uiteraard werd er veel gepraat over de ramp met zijn desastreuze gevolgen. Hieruit ontstond het idee om gezamenlijk iets te gaan doen voor de slachtoffers.

Een idee krijgt vorm
Geleidelijk begon het idee te groeien om iets concreets te doen. In plaats van geld storten op giro 555 wilde Ali juist iets voor deze kinderen doen. Verslagenheid begon voorzichtig plaats te maken voor enthousiasme en strijdlust. In de directiekamer werd vervolgens het idee geboren om een stichting op te richten, met als doel, het op langere termijn financieel ondersteunen van deze kinderen. Al snel werden meer mensen enthousiast en begonnen ideeën vastere vorm aan te nemen.

Bits for Kids
Dankzij de steun en medewerking van de directie van Intronics B.V. kon het besluit een stichting op te richten snel genomen worden. De algemeen directeur van de Intronics groep, de heer H. Möhle, beloofde namens de moedermaatschappij, De Twentsche Kabelholding N.V., de eerste donatie te zullen doen. Naast dit royale gebaar kan de op te richten stichting rekenen op operationele ondersteuning van Intronics B.V.. Vanuit de marketingafdeling kwam men spontaan met de spitsvondige naam “ Bits for Kids”. Een dag later lag het ontwerp voor het logo al klaar.
De volgende stap was een afspraak maken met de notaris om de stichting bij notariële akte op te richten.
Op donderdag 26 februari 2004 werd met het plaatsen van de handtekening van de kersverse voorzitter, Mohammad Ali en een indrukwekkende krabbel van de notaris, de stichting “Bits for Kids” een feit.

Bestuur Bits for Kids
Op dit moment bestaat het dagelijks bestuur uit:
• Frits Teesselink, voorzitter
• Paul Peters, penningmeester
• Willy van den Brink, secretaris
• Coen Ederveen, algemeen bestuurslid

 

Back to Top