Bits for Kids steunt Stichting Tsjernobyl

Bits for Kids is trots te kunnen melden dat wij Stichting Tsjernobyl financieel steunen. Deze week (7 september 2018) komen er 34 Kinderen uit Tsjernobyl naar Barneveld (en omgeving). Doordat de kinderen tijdelijk uit het besmette gebied zijn, zal hun weerstand aanzienlijk verbeteren en zullen de kinderen door alle nieuwe indrukken de tijd van hun leven hebben.

Schoolspullen en maaltijden
De kinderen gaan tijdens hun bezoek in Nederland naar de school De Bron en krijgen les van vier Russische leerkrachten. De benodigde spullen hiervoor zoals schriften, pennen, potloden, schoolbord en Russische boekjes kunnen worden aangeschaft dankzij de steun van Bits for Kids. Ook de maaltijden op school (groenten, aardappelen, melk en fruit) kunnen dankzij deze steun bekostigd worden.

Bits for Kids sponsort een excursie met de kinderen
In Wit Rusland kennen de kinderen geen zee, daarom komt er een excursie naar de Noordzee. Daarvoor gaan ze eerst even naar Schiphol naar het promenadedek. Ook dat is iets wat kinderen in Wit Rusland niet kennen. Er zijn bijna geen vliegtuigen boven Bychov en het dichtstbijzijnde vliegveld in Minsk is 250 km verderop. We zijn blij dat ook hier Bits for Kids kan helpen.

Vrijdag 7 september 2018 komen de kinderen aan bij het gemeentehuis in Barneveld en ontmoeten ze de gastgezinnen waar ze de komende weken mogen verblijven.

We wensen Stichting Tsjernobyl en alle gastgezinnen heel veel succes met de organisatie en we hopen dat de kinderen een fijne tijd in Nederland mogen hebben.

Route van Bychaw naar Barneveld