Waterpomp voor H.E.L.P. Malawi succesvol afgerond

We hebben nieuws ontvangen over onze projecten in Malawi. Hier een korte update over de waterpomp, het kinderdagverblijf en hoe het gaat met de studenten die een beurs van ons hebben ontvangen.

De waterpomp
De waterpomp is inmiddels helemaal af. De last van een wachtrij van meer dan twee uur is gereduceerd omdat er een zonnesysteem voor de waterpomp is geïnstalleerd. De mensen van Dzoole zijn ontzettend blij.

Het kinderdagverblijf
De bouw van het tweede kinderdagverblijf is in volle gang. Het eerste Child Day Care is te klein om de meer dan honderd kinderen die elke dag naar het centrum voor pre-school, dagopvang en voeding komen op te vangen.

Doordat de kinderen naar het centrum kunnen komen geeft het de  ouders ook de kans om productief betrokken te zijn met economische en agrarische activiteiten. Het geeft ook kansen aan oudere kinderen, vooral meisjes om te naar school te gaan  in plaats van thuis te blijven en op hun broers en zussen te letten.

Studentenbeurzen
Dit is de derde termijn van het schooljaar 2018/2019. Het is heel bemoedigend dat alle scholarship studenten erg goed gaan. De studenten werden voorzien van schoolbenodigdheden zoals notitieboekjes, pennen en potloden.