Tussentijds verslag Stichting Raja: de beroepsopleidingen in Calcutta zijn in volle gang

Omschrijving project

Don Bosco Ashalayam Beroepsopleidingscentrum
Tussentijds verslag RAJA FOUNDATION:

De Bakkerij:
Elf jongens zijn actief bezig in de bakkerij-unit, waar ze de kunst van het bakken van broodjes, croissants, diverse taarten, loempia’s en pizza’s onder de knie krijgen. Daarnaast scherpen ze hun vaardigheden aan in het nauwkeurig afmeten van ingrediënten, het voorbereiden van bakblikken en het zorgen voor het juiste onderhoud van ovens en andere apparatuur. Ter gelegenheid van het feest van Don Bosco op 31 januari toonde het bakkerijteam hun culinaire vaardigheden door verrukkelijke broodjes en taarten te bereiden voor 300 personen.


Stagiairs halen de vers gebakken broodjes uit de oven

Timmerafdeling:
Negen jongens werken aan verschillende soorten houtverbindingen en andere uitdagende houtbewerkingsprojecten. 5 jongens die de cursus hadden afgerond, kregen gereedschapskisten. Ze zijn geplaatst in een houtbewerkingsstudio van een ontwerper in Mysore.


De 5 jongens met gereedschapskisten worden geplaatst in een houtwerkplaats in Mysore, Karnataka.
1. Amir 2. Noel 3. Chandan 4. Ranjit 5. Kishan

Handvaardigheid:
Tien jongens in de handvaardigheidsectie. Ze raken bedreven in het maken van aantrekkelijke notitieboekjes en blocnotes in verschillende formaten en in het ontwerpen van kaarten voor verschillende gelegenheden.

Computerlessen:
Achtenveertig jongens en meisjes dompelen zich gretig onder in de wereld van computervaardigheden onder begeleiding van hun toegewijde instructeur Sachin. De lessen omvatten een spectrum van essentiële softwareprogramma’s zoals Word, Excel, PowerPoint en beeldbewerking. De studenten, afkomstig uit Ashalayam Boys Home en Mayer Asha Girls Home in Howrah, nemen deel aan ochtend- en avondsessies in kleine groepen van elk 10-12 personen.

Details project

  • Datum 21/03/24
  • Tags Onderwijs
Back to Top