Actie kinderen Rivoningo Pre-school


Afgelopen mei is Bits for Kids van start gegaan met de bouw van de “Rivoningo Pre-school” in Johannesburg, Zuid Afrika. Samen met de lokale stichtingen Rhiza en Babuyile (gespecialiseerd in het voorzien van onderwijs) hebben zij nu al twee van de vier lokalen gerealiseerd. In juli is Rivoningo door “Hollard” en de stad Johannesburg uitgeroepen tot beste school in hun regio. Rivoningo pre-school biedt niet alleen onderwijs voor de jongste bewoners van de sloppenwijk Fine Town, maar ook voor leraren en ouders. In de avond uren krijgen jonge alleenstaande moeders les in het belang van persoonlijke hygiëne en andere opvoedingadvies en worden er cursussen gegeven aan kleuterschool onderwijzers.

Afgelopen augustus is gestart met de tweede fase van de bouw. Er is gekozen voor een lokaal bouwbedrijf om de werkgelegenheid binnen de Township te bevorderen. De eerste twee lokalen zijn nu mooi afgewerkt en ingericht met mooie nieuwe tafels, stoelen en borden. Ook zijn de riolering en elektriciteit goed afgewerkt. Zodra de laatste twee klaslokalen af zijn, zal de speelruimte “Jungle Gym” (compleet met schommels en glijbanen) worden gebouwd. Bits for Kids heeft samen met hun donateurs hard gewerkt en heeft met 8500 euro hun streefbedrag van 10.000 euro bijna binnen. Dit was ook nooit gelukt zonder de vrijgevige medewerkers van Intronics Barneveld, Elsloo en België. Hartelijk dank voor jullie donaties!
De Kinderen van de Rivoningo Pre-school zijn zo blij met hun nieuwe school dat zij Bits for Kids graag een handje willen mee helpen om ervoor te zorgen dat ook de laatste twee lokalen een realiteit zullen worden. Samen hebben zij handafdruk kunstwerkjes gemaakt. Van deze handafdrukjes worden vrolijke kerst kaarten gemaakt waarvan de gehele opbrengst zal worden gebruikt voor de laatste fase van de bouw. Kaarten zullen in setjes van 5 voor 5 euro vanaf week 49 beschikbaar zijn. Wil jij de kinderen ook een handje mee helpen, stuur dan een mailtje naar s.vd.boorn@intronics.nl
www.bitsforkids.nl/projecten