Hoera! Eindelijk is de Rivoningo Pre-school in Finetown Johannesburg af!

De verbouwing en bouw van de eerste twee lokalen van de kleuterschool ging snel, echter duurde de tweede fase erg lang.

Er waren wat tegenslagen die ons veel tijd hebben gekost, zoals de vergunning aanvraag voor de fundering, maar het was het wachten zeker waard. Er kunnen nu meer dan 100 blije kinderen naar school. Dankzij de Bits for Kids donatie heeft de school nu 4 leuk ingerichte leslokalen, een compleet keuken en speelpleintje met jungle gym en kunst gras. Ook is de school nu goed beveiligd met een stevig stenen muur en een metaal hek en zijn alle elektra en waterleidingen opnieuw aangelegd. Kortom; De Rivoningo school kan nu ontelbare kinderen helpen de eerste stappen te zetten richting een beter leven dankzij goed onderwijs.

Het is ook dankzij onze donaties dat de Rivoningo Pre-school door de Zuid Afrikaanse overheid wordt gezien als voorbeeldschool in de regio. Deze school is nu ook één van de enige kleuterscholen met klaslokalen, toiletten, een keuken en zowel een overdekte als niet overdekte speelruimte.

Eind juni wordt de school overgedragen aan het schoolhoofd, waarna de school nog 12 maanden wordt begeleid zodat zij vervolgens gesteund kunnen worden door de overheid in de vorm van een sociale subsidie per kind.

Namens Bits for Kids en alle kinderen willen wij alle donateurs hartelijke danken voor hun bijdrage. Zonder jullie was dit nooit mogelijk geweest!