Grote tegenslag voor het internaat op het eiland Bubaque  – Guinee Bissau (West Afrika)

Het internaat op Bubaque is eind 2016 getroffen door een orkaan, waardoor het dak is gelift door de wind en weer op de muren is gevallen. Hierdoor zijn de muren zo onstabiel dat het te gevaarlijk is om in het internaat te wonen.

Alle kinderen van het internaat zijn ondertussen ondergebracht bij pleeggezinnen en kunnen daardoor gelukkig wel naar school. Bits for Kids is blij dat, in samenwerking met Stichting NGO, dit veilig onderkomen is geregeld en het schoolgeld voor deze kinderen beschikbaar is gesteld.

De toekomst van het internaat?
De kinderen kunnen tijdelijk bij de pleeggezinnen verblijven. Dit is geen ideale oplossing. Bits for Kids hoopt dat het internaat gerenoveerd kan worden, maar bouwkundige- en financiële (on)mogelijkheden spelen hierin een rol. De politieke instabiliteit van Guinee Bissau vormt ook een behoorlijke belemmering.

Kent u iemand of misschien zelfs een andere stichting die dit internaat zou kunnen renoveren of steunen? Laat het ons dan weten, wij zoeken graag met u naar een oplossing.