533 kinderen in Honduras ontvangen schoolboek

Na een avontuurlijk tocht over zeer slechte wegen, steile bergen en zelfs door een rivier konden de Nacho boekjes veilig worden afgeleverd. Mede dankzij jullie financiële steun kon Bits for Kids in samenwerking met de vrijwilligers van de Nacho para todos team, boeken kopen voor maar liefst vijf basisscholen: Yamileth Villanueva Morales, Primero de Mayo, Francisco Morazán, Catalina MC. Auley en Escuala Protteco! De aankoop van schoolboeken is een belangrijke eerste stap vooruit in de ontwikkeling van een degelijke educatie voor de kinderen uit deze kleine gemeenschappen in het West-Hondurese gebergte. De meeste scholen bestaan uit slechts één of twee klaslokalen voor maar liefst zes jaren. Ook de leerkrachten doen steeds hun uiterste best om de kinderen te onderwijzen, maar vaak hebben ze de middelen niet om dit optimaal te doen of zijn er veel te veel kinderen van verschillende leeftijden in een groep om efficiënt les te geven.

Daarom willen wij nu graag een volgende stap zetten en geld inzamelen om de schooltjes belangrijke leermiddelen aan te schaffen. Helpen jullie ons weer mee? Namens alle 533 kinderen; hartelijk dank!