Bits for Kids en Help Malawi slaan de handen ineen

Nadat het schoolboekenproject in Honduras was gerealiseerd waren wij van Stichting Bits for Kids op zoek naar een nieuw project waarbij we kansarme kinderen weer een toekomst kunnen bieden. Via een medewerker van Intronics kwamen wij in contact met Anna- Maria Murtas. Zij zet zich sinds 2005 in voor de inwoners van Malawi en is betrokken bij verschillende projecten. Anna-Maria kwam bij ons langs om te vertellen over Help Malawi en we waren onder de indruk van haar enthousiasme en de lopende projecten spraken ons erg aan. Daarom hebben we besloten de handen ineen te slaan en te gaan samenwerken met Help Malawi.

Ons eerste project is een Child Day Care Centre in het dorpje Dzoole-village. In dit dorpje woont Lemani en hij coördineert dit project. Deze Child Day Care zorgt voor de opvang van zo’n 100 jonge kinderen die nog niet naar school gaan. Dit is nodig omdat de moeders op het land moeten werken. Vrijwillige moeders passen op de kinderen en geven de kinderen een maaltijd.

We zijn blij te kunnen melden dat Bits for kids 2800,- euro heeft kunnen overmaken voor dit project. Met dit bedrag kan de Child Day Care gerealiseerd worden en er zal binnenkort begonnen worden met de bouw.

Naast het Child Day Care Centre willen we samen met Help Malawi ook nog andere projecten oppakken, zoals een scholarship voor 6 kinderen en het bouwen van een waterput. Hier is ook weer geld voor nodig en we hopen op uw steun.