Dzoole primary school in Malawi gaat (ondanks corona) op 5 september weer open

Vandaag (25-08-2020) wordt er gemeld dat er in Malawi 5322 corona-gevallen en 166 sterfgevallen zijn. Nog steeds is er een stijgende lijn in de corona-gevallen die elke dag worden gemeld.
Sinds 23 maart zijn alle basisscholen, voortgezet onderwijs scholen en hogere scholen in Malawi gesloten vanwege het coronavirus, maar de nieuwe president heeft toch besloten om de scholen weer te laten beginnen op 5 september.

Gelukkig is er niemand besmet (voor zover bekend) van Stichting H.E.L.P. Malawi en waar we mee samen werken. Ook op de Dzoole primary school is tot nu toe geen van de leerkrachten besmet. De primary school is dan ook van plan om op 5 september open te gaan.

Het is te hopen dat het coronavirus niet verder toe zal slaan in Malawi en Bits for Kids weer verder kan helpen met het sponsoren van scholorships voor verschillende studenten.