Hoe is de situatie op de Nourish Sigagule creche/preschool?

Nourish Sigagule creche/preschool.

De communicatie tussen Bits for Kids en Izingane verloopt erg goed. Lonie Vles – Rosenmöller (Izingane) heeft alle lopende projecten goed in het oog en geeft aan dat ondanks corona de projecten in Zuid-Afrika goed verlopen. Zo zijn er ook op de Nourish Sigagule creche/preschool grote stappen gemaakt.

Hoe is de situatie nu op het schooltje:

  1. Momenteel zijn alleen de oudste kinderen (Grade R) in het schooltje. Deze 13 kinderen gaan na de vakantie naar de eerste klas van de lagere school. Het programma voor de jongere kinderen en baby’s is nog niet gestart. Het is de bedoeling in januari 2021 weer helemaal open te zijn met een maximaal aantal van 40 kinderen.
  2. Het voordeel nu is dat er voldoende afstand is tussen alle kinderen en deze wordt ook nageleefd. Alle kinderen dragen in de klas een masker; dit is vereist.
  3. De 2 teachers Bridget en Tyneko zijn gezond en werken dagelijks met veel plezier om deze kinderen een zo goed mogelijke start te kunnen geven, wanneer zij naar de nieuwe school gaan.

De aanpassingen die hebben plaatsgevonden op het schooltje:

  1. De capaciteit is vergroot; zowel van klaslokalen als ook buiten.
  2. De omheining is klaar en de veiligheid van de kinderen is nu gewaarborgd.
  3. In het nieuwe gebouwtje zijn tralies voor de ramen geplaatst om inbraak te voorkomen.
  4. De nieuwe toiletten zijn gereed en worden gebruikt.
  5. De laatste hand wordt gelegd aan de ‘nappy changing area’, deze zal binnen een paar weken klaar zijn.

We zijn blij dat het programma voor de wat oudere kinderen al weer door kan gaan, we hopen dat snel de kleintjes ook naar school mogen en dat iedereen gezond mag blijven!
Hieronder een filmpje van de kinderen in de klas en het hek wat gesponsord is door Bits for Kids.