De Nourish Sigagule creche moet uitbreiden i.v.m. corona

Covid-19 heeft Zuid-Afrika op vele manieren getroffen en heeft gezorgd voor nog meer werkloosheid en dus armoede. De toename van deze armoede heeft de gemeenschap van Sigagule, en hun kinderen nog kwetsbaarder gemaakt.

I.v.m. de corona-regels moet de Nourish creche 2 nieuwe lokaaltjes bouwen, zodat de kinderen ruimer kunnen zitten. Izingane heeft hiervoor onze hulp gevraagd en Bits for Kids heeft besloten dit project financieel te ondersteunen.

Waarom twee nieuwe lokaaltjes:

  • Er hebben zich veel kinderen ingeschreven voor de creche. Er zijn nu 50 kinderen die in 2021 naar de Nourish creche willen komen.
  • Een ruimte van 1,5 meter tussen mensen is het minimum dat nodig is om te voldoen aan de regels van de overheid om besmetting te voorkomen. Maar deze ruimte zou er niet zijn als de klaslokalen niet zouden worden uitgebreid.
  • De laatste reden is dat de Nourish creche er langzaam naar toe wil om te voldoen aan de normen voor een crèche/kleuterschool die voldoet aan de richtlijnen van het Zuid-Afrikaanse ministerie van Sociale Ontwikkeling. De normen die zij hanteren zijn onbereikbaar voor veel kleine dorpscreches, ook voor Nourish, maar met deze uitbreiding zijn ze op weg om een creche te hebben die van goede kwaliteit is, en daadwerkelijk goedgekeurd kan worden door het Department of Social Development.

Door onze financiële steun kon er snel begonnen worden met bouwen, zodat hopelijk na de vakantie alle kinderen het nieuwe schooljaar kunnen starten.