Donatie naaimachines voor Stichting Blessed Home in Ghana

Bits for Kids is in contact gekomen met Marina Arhin van Stichting Blessed Home in Ghana. Het project van deze stichting sprak ons erg aan. Marina gaf aan 12 (handmatige) naaimachines nodig te hebben voor een volgende groep tienermoeders. Omdat dit project past bij Bits for Kids hebben we besloten om te helpen. Marina was erg blij met deze donatie. Hiermee kan Stichting Blessed Home  weer 12 tienermoeders opleiden tot naaister, met als uiteindelijk doel het opbouwen van een zelfstandig bestaan voor zichzelf en hun kindjes.

Wat doet Stichting Blessed Home in Ghana?

Stichting Blessed Home in Ghana zet zich in voor tienermoeders. Deze tienermoeders verblijven samen met hun kinderen 2 jaar bij Blessed Home. Hier krijgen ze onderdak, maaltijden en krijgen de kinderen kans om naar een lokale school te gaan. Daarnaast worden de tienermoeders opgeleid tot naaister in de naaischool die gerealiseerd is op het terrein van Blessed Home. In 2022 is de eerste groep succesvol gediplomeerd en is er een maand later een nieuwe groep van 12 tienermoeders gestart. In 2023 zal er een derde groep gestart worden, zodat er continue een overlap zal zijn en de tienermoeders elkaar ook kunnen helpen. Wanneer de tienermoeders de 2 jaar succesvol afronden krijgen ze hun naaimachine mee, zodat zij thuis hun werkzaamheden kunnen voortzetten.

Als Stichting Bits for Kids willen we verschillende mensen bedanken voor hun donatie. Hierdoor hebben we tienermoeders in Ghana kunnen helpen aan een beter bestaan.