Bits for Kids ondersteunt Child Future Africa

Omschrijving project

Bits for Kids ondersteunt Child Future Africa

Na de succesvolle afronding van ons project in Iran zijn wij toe aan een nieuwe uitdaging. Na lang wikken en wegen is door het bestuur ervoor gekozen om projecten te gaan ondersteunen waar wij voor kinderen iets onderscheidends bij kunnen dragen. Deze projecten moeten een duidelijk begin en einde hebben en ons de mogelijkheid geven een wezenlijke bijdrage te leveren.
Na een goede oriëntatie is door het bestuur unaniem gekozen om een deelproject voor Child Future Africa (CFA) op te pakken.

Child Future Africa

Child Future Africa is in 2003 opgericht door initiatiefnemer George Seremwe. George is opgegroeid op het platteland van het noorden van Zimbabwe.

Hij is in de loop der jaren betrokken geweest bij verschillende rurale ontwikkelingsprojecten in Zimbabwe, Guinee-Bissau en Vietnam. In Nederland heeft hij de opleiding bedrijfseconomie gevolgd en is daarna gaan werken als accountant.

George wilde iets doen voor de kinderen in zijn geboorteland. En vanaf dat moment is Child Future Africa ontstaan. George is het grootste deel van het jaar in Zimbabwe om daar lokaal aan het project te werken.
De stichting Child Future Africa is gevestigd in Nederland. De stichting Child Future Africa kent een stichtingsbestuur dat eindverantwoordelijk is voor het beleid en alle activiteiten van de stichting.

CFA heeft drie doelstellingen:

  1. Het realiseren van een weesboerderij voor hulpbehoevende weeskinderen
    Er worden verschillende woningen gebouwd die elk geschikt zijn voor 12-14 kinderen (jongens en meisjes). Elke woning heeft een woonkamer, een keuken, 3 slaapkamers, douches en toiletten en een eigen kamer voor de pleegmoeder.
  2. Het stimuleren van talenten en het ontwikkelen van praktische vaardigheden bij weeskinderen
    Vanuit de weesboerderij gaan de kinderen naar school. Ook in de regio Mount Darwin stimuleert CFA dat weeskinderen deelnemen aan het onderwijs. Dat doet CFA door scholen te ondersteunen bij het opzetten van inkomen genererende projecten in de land- en tuinbouw. Zo betalen zij schoolgeld voor tientallen weeskinderen.
  3. Het opzetten van landbouwprojecten om de activiteiten van CFA financieel te ondersteunen. Het land rond het weeshuis biedt vele mogelijkheden voor het verbouwen van gewassen en het houden van vee. Een goed onderbouwd landbouwprogramma maakt een belangrijk onderdeel uit van het project. Met de inkomsten uit de landbouw kunnen kinderen onderhouden worden en een opleiding krijgen.

 

Details project

  • Datum 28/12/15
  • Tags Ondersteuning
Back to Top