Sri Lanka heeft onze hulp nodig!

Bits voor Kids is een Stichting van Intronics en via een medewerker van Intronics kwamen we in contact met Jan Kerkhofs. Hij woont in Sri Lanka en de situatie is daar verschrikkelijk. Toen we hem de vraag stelden of Bits for Kids een project op kan pakken om te helpen, was dit zijn reactie:

Het is op dit moment moeilijk om projecten op te zetten in Sri Lanka. Door verschillende omstandigheden hebben de mensen in Sri Lanka grote problemen. De problemen begonnen na die aanslagen van eerste paasdag in 2019, toen viel in een keer de gehele toeristen business stil, voor de mensen die werkte in die sector was er geen werk meer.

Langzaam kwam alles weer op gang in januari 2020, maar ook dat was van korte duur, daar het corona virus toesloeg, ook in Sri Lanka en weer waren de mensen getroffen. Op dit moment kunnen wij eigenlijk wel stellen dat al bijna 1½ jaar alles op slot zit en de mensen geen werk hebben, nu ook weer een volledige lockdown en dat treft niet alleen de mensen uit de toeristen sector maar bijna het gehele eiland zit op slot.

Geen werk betekent hier in Sri Lanka geen inkomen, ook geen hulp van de staat, en geen inkomen betekend geen eten. Veel mensen helpen elkaar onderling, maar het houdt een keer op en momenteel is iedereen op zichzelf aangewezen en dat betekend dat sommige gezinnen geen eten hebben. Vandaar ook de velen zelfdodingen die plaats vinden van mensen die geen uitweg meer zien, op dit moment bijna het tienvoudige van mensen de zijn gestorven aan het corona virus.

Mensen laat Sri Lanka niet stikken, de mensen hebben dit niet verdiend, ik weet het, in Nederland is het ook niet alles maar nog altijd beter dan hier in dit prachtige land, een land waar menig Nederlander zijn hart aan heeft verloren.

Help me mee helpen!

Wij van Bits for Kids gaan er alles aan doen om de mensen in Sri Lanka te helpen. We willen heel graag geld voor voedselpakketten overmaken, maar ook een bijdrage voor schoolboekjes voor de kinderen die al meer dan een jaar in lockdown zitten en dus geen onderwijs hebben gehad. Zo kunnen de kinderen toch een beetje lessen volgen en hebben ze een bezigheid.
We gaan kijken wat we voor de bevolking kunnen doen en contact opnemen met Jan Kerkhofs, die zich volledig inzet voor de mensen op Sri Lanka.