Nachos Schoolboekjes voor kids in Honduras

Omschrijving project

Deze keer gaat Bits for Kids kinderen in Honduras helpen, een landje tussen Noord en Zuid Amerika. De bevolking (8.5 miljoen) heeft dagelijks met armoede en geweld te maken. Meer dan de helft van de bevolking (50,7%) leeft onder de armoedegrens. Volgens de VN is Honduras het meest gewelddadige land ter wereld met jaarlijks 90,4 moorden per 100.000 bewoners. In Nederland is dit rond de 1.

Vele scholen in Honduras hebben een gebrek aan leermiddelen en geen geld om deze zelf aan te schaffen. Nacho zijn kinderboeken voor de eerste en tweede leerjaar basis onderwijs. Met één boekje kan een kind een jaar lang les volgen. Een boekje kost $5, –
Bits for Kids heeft vier schooltjes gevonden in de buurt van de Copan Ruinas waarvoor wij school boekjes en eventueel andere leermiddelen (bijv. papier en potloden) willen aanschaffen. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat ook de armste kinderen in de Copan Ruinas omgeving een kans hebben op basis onderwijs.
Bits for Kids hoopt de komende tijd genoeg geld in te zamelen om alle schooltjes van nieuwe boekjes en lesmateriaal te voorzien. Helpen jullie mee?

Details project

  • Datum 12/04/17
  • Tags Onderwijs
Back to Top